Terminale Płatnicze / Aktualności / general press release / 2016 /

Czas na płatności bezgotówkowe z mBankiem i PaySquare – darmowy pakiet do zadań specjalnych.

To jest prawdziwa rewolucja na rynku płatności bezgotówkowych.
mBank oraz PaySquare, w ramach specjalnej kampanii promującej płatności bezgotówkowe, rozszerzają współpracę o możliwość skorzystania z oferty terminala płatniczego z kontem na niespotykanych dotychczas na rynku warunkach promocyjnych.

„Naszym celem jest wsparcie przedsiębiorców, dla których obecne koszty posiadania terminala płatniczego oraz opłat za prowadzenie konta były za wysokie i stanowiły barierę dla wprowadzenia tego typu rozwiązania do swojej firmy” – mówi dyrektor sprzedaży i rozwoju rynku Jarosław Archacki z firmy PaySquare.

Klienci, którzy zdecydują się na założenie konta mBiznes Komfort oraz zainstalowanie terminala płatniczego PaySquare u doradcy firmy lub przez dedykowaną stronę www, otrzymają specjalną ofertę zawierającą nie tylko bezpłatne prowadzenie konta, lecz także szeroką gamę dodatkowych korzyści – w tym 100 bezpłatnych przelewów (przez 12 miesięcy z możliwością przedłużenia promocji), dedykowanego opiekuna firmy w placówkach mBanku oraz możliwość bezpłatnej wpłaty gotówki w placówkach i wpłatomatach.
Jednak ogromnym wyróżnikiem tej oferty jest możliwość uzyskania zwrotu 50 zł miesięcznie przez 12 miesięcy pod warunkiem wykonania 3000 zł obrotu z transakcji poprzez terminal PaySquare na nowo założone konto mBiznes Komfort. Dodatkowo każdy klient może całkowicie bezpłatnie i bez żadnych zobowiązań przez 30 dni przetestować terminal płatniczy i sprawdzić czy jest on przydatny w jego firmie czy też nie.

„Chcieliśmy stworzyć produkt, który pozwoli naszym klientom obniżyć znacząco koszty prowadzenia swojego biznesu jednocześnie dając dodatkowe możliwości rozwoju swojej firmy o akceptację płatności kartowych” - mówi Dagmara Socha ekspert ds. produktów firmowych w mBanku.

„Wspólnie z mBankiem powołaliśmy grupę roboczą o nazwie „Z nami zapłacisz bezgotówkowo” – której głównym celem jest dalsze wspieranie sieci akceptacji płatności bezgotówkowych” – kontynuuje Jarosław Archacki z PaySquare. „Nasza inicjatywa ma na celu pokazanie małym przedsiębiorcom, że przyjmowanie płatności kartą wraz z kontem firmowym może być nie tylko bezpieczne, ale także bardzo tanie” – komentuje Dagmara Socha z mBank.

Terminale płatnicze oferowane przez PaySquare to urządzenia najwyższej jakości, dzięki którym klienci będą mogli oprócz przyjmowania płatności kartami skorzystać również z usług dodatkowych jak m.in. doładowania telefonów komórkowych, e-voucherów, funkcji Cash Back (wypłata gotówki) czy DCC (dynamicznego przeliczanie walut – oznacza to, że klient zagraniczny może zapłacić w swojej rodzimej walucie).

„Naszym wspólnym celem było stworzenie narzędzi pomagających w zwiększeniu przychodowości punktów akceptujących płatności bezgotówkowe” – podsumowuje Jarosław Archacki.

Z oferty skorzystać można kontaktując się z doradcą PaySquare, odwiedzając stronę internetową lub dzwoniąc na infolinię PaySquare.

Dzięki PaySquare przedsiębiorcy mogą przyjmować i rozliczać płatności niemal wszystkimi kartami debetowymi i kredytowymi. PaySquare obsługuje rocznie ponad 262 miliony transakcji bezgotówkowych realizowanych przez ponad 120 000 konsumentów w Europie. Firma zajmuje się również dostawą i serwisem terminali do przyjmowania płatności oraz obsługą bankomatów. PaySquare łączy w sobie międzynarodowe doświadczenie w obsłudze płatności z lokalnym podejściem, dzięki przynależności do grupy Equens SE, jednego z największych dostawców usług systemów płatniczych w Europie. Siedziba główna PaySquare znajduje się w Utrechcie, w Holandii, a jej lokalne biura w Warszawie i Frankfurcie. Więcej informacji o firmie znajduje się na stronie www.paysquare.pl