Terminale Płatnicze / Aktualności / general press release / 2016 /

Worldline przejmuje PaySquare

Przejęcie firmy PaySquare przez Worldline zostało sfinalizowane. Worldline i Equens połączyły siły w obszarze działań związanych z procesowaniem transakcji finansowych. Zawarta umowa obejmuje również całkowite przejęcie firmy PaySquare przez Worldline.

Silniejsi na zmieniającym się rynku płatności
Europejski rynek płatności przechodzi poważne zmiany spowodowane stałym tempem rozwoju cyfrowego i powstawaniem nowych przepisów. To stawia przedsiębiorstwa w obliczu nowych i trudnych wyzwań. Łącząc swoje siły, Worldline i PaySquare może skuteczniej pomóc przedsiębiorcom dostosować się do tych zmian. Będąc ważnym graczem na rynku płatności, będziemy nadal oferować naszym klientom najwyższej jakości usługi w zakresie płatności, zarówno dziś, jak i w przyszłości.

Od PaySquare do Worldline
W przyszłości markę PaySquare stopniowo zastąpi Worldline. O wszelkich nowych zmianach będziemy na bieżąco informować naszych klientów.

Korzyści
Dzięki przejęciu przedsiębiorcy mogą już teraz korzystać z szerszej palety usług. Będziemy również w stanie wspierać przedsiębiorców, którzy są aktywni na arenie międzynarodowej – w jeszcze większej liczbie krajów niż dotychczas. Dodatkowo, Worldline oferuje ciekawe pakiety, które pozwalają przedsiębiorcom oferować usługi akceptacji i płatności za pomocą terminala przy współpracy z jednym dostawcą. Jeśli jesteś zainteresowany nowymi, dostępnymi możliwościami, nie wahaj się z nami skontaktować na info@pl.paysquare.eu.

Dzięki PaySquare przedsiębiorcy mogą przyjmować i rozliczać płatności niemal wszystkimi kartami debetowymi i kredytowymi. PaySquare obsługuje rocznie ponad 262 miliony transakcji bezgotówkowych realizowanych przez ponad 120 000 konsumentów w Europie. Firma zajmuje się również dostawą i serwisem terminali do przyjmowania płatności oraz obsługą bankomatów. PaySquare łączy w sobie międzynarodowe doświadczenie w obsłudze płatności z lokalnym podejściem, dzięki przynależności do grupy Equens SE, jednego z największych dostawców usług systemów płatniczych w Europie. Siedziba główna PaySquare znajduje się w Utrechcie, w Holandii, a jej lokalne biura w Warszawie i Frankfurcie. Więcej informacji o firmie znajduje się na stronie www.paysquare.pl