Terminale Płatnicze / Aktualności / general press release / 2018 /

Worldline wprowadza w Polsce kompleksowy terminal YOMOVA

Worldline [Euronext: WLN], europejski lider rynku usług płatniczych i transakcyjnych, zaprezentował nowy, kompleksowy terminal dla handlu detalicznego – YOMOVA. Dzięki specjalnej osłonie ekranu i klawiatury, urządzenie pozwala klientom wygodnie i bezpiecznie wprowadzić numer PIN podczas płatności. Duży, jasny ekran dotykowy spełnia wymagania dotyczące nowoczesnych interakcji z klientem.

Dzięki nowemu, uniwersalnemu terminalowi, Worldline wyznacza kierunki przyszłych trendów w obszarze płatności elektronicznej, sprawiając, że proces jest jeszcze szybszy
i wygodniejszy dla klienta. Terminal YOMOVA przyjmuje nie tylko karty z paskiem magnetycznym oraz z chipem, ale również – dzięki wbudowanej antenie NFC – obsługuje transakcje bezstykowe np. kartami i smartfonami.

Terminal został zaprojektowany, jako odpowiedź na potrzeby małych i średnich biznesów, takich jak restauracje, sklepy, gabinety lekarskie oraz kancelarie prawne. Może być używany, jako terminal stacjonarny zasilany z sieci lub jako wygodne do przenoszenia urządzenie bezprzewodowe obsługujące szeroki wachlarz połączeń np. GSM/ GPRS/3G lub WLAN.

Sprawdzona, dwurdzeniowa architektura SAMOA produktów Worldline z serii YOMANI
i YOXIMO zapewnia stabilne i niezawodne przetwarzanie płatności. Wbudowana drukarka termiczna wymaga rolki papieru o szerokości 40 mm i długości 19 m.

Terminal YOMOVA spełnia niezbędne wymogi i standardy bezpieczeństwa płatności, dzięki funkcjom takim jak SRED (Secure Reading and Exchange of Data), AES (Advanced Encryption Standard),  symetryczny algorytm szyfrowania oraz zorientowana na bezpieczeństwo architektura oparta na procesorach SAMOA. Dzięki standardowi PCI 4.x uzyskanemu od producenta oprogramowania Paymark, YOMOVA oferuje bezpieczeństwo inwestycyjne aż do 2026 roku.

Przy opracowywaniu terminalu YOMOVA, Worldline nie zapomniał również o kwestiach ekologii i zrównoważonego rozwoju. Producent stosuje się do wymogów europejskiej dyrektywy RoHS2 w sprawie ograniczenia stosowania niebezpiecznych substancji w sprzęcie elektrycznym i elektronicznym oraz dyrektywy WEEE, dotyczącej zużytego sprzętu elektrycznego i elektronicznego.

Film przedstawiający terminal YOMOVA można zobaczyć tutaj.