Terminale Płatnicze / Aktualności / general press release / 2020 /

Worldline z certyfikatem Top Employer Polska 2020

Firma Worldline - lider europejskiego rynku usług płatniczych i transakcyjnych, została oficjalnie uznana przez Top Employers Institute za Top Employer Polska 2020.

Jak podkreśla sam David Plink, CEO Top Employers Institute, aby organizacja została uznana za Top Employer, musi udowodnić, że poprzez wdrożenie wielu praktyk HR, pomaga wzbogacać świat pracy, dzięki czemu pracownicy mają zapewniony rozwój i doskonałe warunki pracy. Organizacje, które otrzymały certyfikat, są doskonałym przykładem zaangażowania w nieustanne doskonalenie praktyk HR i dbania o swoich pracowników.

Top_Employer_Poland_2020

Znalezienie się Worldline w grupie wyróżnionych pracodawców przez Top Employers Institute to ogromna nobilitacja. Dla nas, jako organizacji to potwierdzenie, że dokładamy należytej staranności w dbałości o naszych pracowników, natomiast dla tych, którzy w przyszłości chcieliby z nami pracować, to zapewnienie, że jesteśmy pracodawcą, który z pełną odpowiedzialnością i poszanowaniem podchodzi do kwestii pracowniczych i daje pełne spektrum możliwości dalszego rozwoju – podkreśla Anna Michalska Head Human Resources w Worldline.
Zgodnie z wytycznymi Top Employers Institute, organizacje certyfikowane jako Top Employers zapewniają swoim pracownikom doskonałe warunki pracy dzięki wdrażaniu wysokich standardów HR i tworzeniu najlepszego środowiska pracy zgodnie z ideą „people -first”. Nie chcemy tylko na tym poprzestać. Chcemy wdrażać kolejne standardy, które będą stanowiły wyznacznik najwyższej jakości wśród innych pracodawców – dodaje.

W tegorocznej edycji badania Top Employers Institute wyróżnił ponad 1 600 organizacji w 119 krajach/regionach na pięciu kontynentach. Kwestionariusz najlepszych praktyk HR składa się z ponad 100 pytań, które obejmują 600 praktyk z zakresu zarządzania zasobami ludzkimi w 10 tematach: strategia talentów, planowanie zasobów ludzkich, pozyskiwanie talentów, onboarding, szkolenia i rozwój, zarządzanie wynikami, rozwój umiejętności przywódczych, kariera i planowanie sukcesji, wynagrodzenia i świadczenia oraz kultura.

Organizatorem badania jest Top Employers Institute, globalny autorytet w zakresie badania warunków pracy. Dzięki programowi certyfikacji Top Employers Institute organizacje biorące udział w programie, zostają poddane walidacji, zaś dzięki otrzymaniu certyfikatu mogą wzmocnić swój status pracodawcy z wyboru. Top Employers Institute został założony ponad 28 lat temu i certyfikował ponad 1 600 organizacji w 119 krajach/regionach. Certyfikowani Top Employers pozytywnie wpływają na życie ponad 6  milionów pracowników na całym świecie.

Worldline [Euronext: WLN] to lider europejskiego rynku usług płatniczych i obsługi transakcji. Dzięki innowacjom stanowiącym trzon DNA firmy oferta Worldline obejmuje ogólnoeuropejskie i lokalne usługi akceptacji kart płatniczych dla przedsiębiorstw stacjonarnych lub internetowych, bezpieczne przetwarzanie transakcji płatniczych dla banków i instytucji finansowych, a także usługi transakcyjne, takie jak e-bilety oraz usługi finansowe dla lokalnych i centralnych podmiotów publicznych. Dzięki obecności w ponad 30 krajach Worldline jest partnerem płatniczym dla handlowców, banków, operatorów transportu publicznego, agencji rządowych i przedsiębiorstw przemysłowych, dostarczając im najnowocześniejsze usługi cyfrowe. Działania Worldline są zorganizowane wokół trzech filarów: Merchant Services, Financial Services, włączając equensWorldline, oraz Mobility & e-Transactional Services. Worldline zatrudnia około 11 000 osób na całym świecie i osiąga roczne obroty w wysokości 2,3 mld euro. Więcej informacji na www.worldline.com.

Kontakt dla prasy

Worldline